Agenție digitală creație, web design, servicii SEO și marketing online
Agenția digitală Web Activ

Servicii externalizare, administrare și suport IT

Orice companie se bazează pe o infrastructură IT pentru a realiza obiectul său de activitate. Dacă tehnologia de care este legată departamentul IT nu funcționează, efectele asupra business-ului pot fi catastrofale.

Externalizarea serviciilor IT este o practica de business prin care sarcini sau funcții din zona IT ale companiei sunt delegate unei terțe părți (furnizori), externe companiei. Externalizarea IT poate cuprinde întreaga funcție sau părți bine definite ale acesteia, cum ar fi soluțiile de management, monitorizare sau administrare infrastructura IT sau soluțiile de securitate, back-up si recovery, externalizarea infrastructurii, externalizarea aplicațiilor și externalizarea relațiilor cu furnizorii de software, infrastructura și platforme de servicii (cloud).

Suportul IT înseamnă atât prevenire și conformare cu standarde, cât și rezolvarea problemelor rapid atunci cand ele apar.

Externalizarea serviciilor IT reprezintă pentru companiile cu infrastructura IT mică, o soluție de reducere a costurilor. Pentru companiile cu infrastructura IT de anvergură, externalizarea serviciilor IT urmăresc să asigure fiabilitatea, scalabilitatea, disponibilitatea și securitatea sistemelor informatice; o companie specializată dispune de expertiză profesională și logistică net superioară comparativ cu posibilitățile unui angajat IT sau, uneori, chiar a unui întreg departament IT intern. Tendința de externalizare a serviciilor IT este în continuă creștere.

Indiferent de anvergura infrastructurii informatice, externalizarea serviciului de administrare IT către unul dintre partenerii nostrii oferă avantaje imediate: