Agenție digitală creație, web design, servicii SEO și marketing online
Agenția digitală Web Activ

Marketing digital și promovare online

Marketing online si promovare digitala

Performanța unei afaceri se măsoară și crește astăzi prin prezența online. De aceea interesul pentru ceea ce numim marketing și promovare online este din ce în ce mai mare. Importanța sa pentru valoarea unei afaceri este incontestabilă, cu atât mai mult cu cât această modalitate de promovare produce rezultate imediate, vizibile, măsurabile și ajustabile. Marketingul digital este o componentă specializată care utilizează tehnologii digitale bazate pe servicii internet și online, folosind calculatoarele, telefoanele mobile și alte suporturi și platforme digitale pentru a promova produse și servicii.

Marketing online

desemnează totalitatea instrumentelor și metodelor folosite pentru a asigura o vizibilitate cât mai bună și o promovare cât mai eficientă a serviciilor și produselor, prin intermediul canalelor online și al motoarelor de căutare. Acesta se deosebește de marketing-ul tradițional prin canalele folosite, prin modalitatea de expunere a informației sau mesajului și prin direcția comunicării.

Marketing digital

Printre cele mai importante elemente de marketing digital menționăm: SEO, marketing prin conținut, prin descrierile de pe site-uri sau magazine online ale serviciilor și produselor, prin advertoriale, comunicate de presă, interviuri, marketing pe rețelele de socializare, postarea de articole pe blog sau de materiale informative în publicații online, marketing PPC prin rețele specializate (Google Ads, Facebook Ads, LinkedIn, Instagram etc). și display advertising prin crearea și afișarea de bannere online.

Marketing digital – servicii profesionale de promovare online

Dezvoltarea tehnologică după anii 1990 și 2000 a schimbat modul în care mărcile și companiile folosesc tehnologia pentru marketing. Pe măsură ce platformele digitale au devenit din ce în ce mai încorporate în planurile de marketing și în viața de zi cu zi, și, pe măsură ce oamenii folosesc din ce în ce mai mult dispozitivele digitale în loc să viziteze magazine fizice, campaniile de marketing digital au devenit predominante.

Organizarea unor campanii de marketing digital cu performanțe cât mai bune presupune o bună cunoaștere a specificului afacerii, o analiză atentă a concurenței, identificarea cât mai clară a publicului țintă, crearea unui mesaj și găsirea celor mai potrivite canale și modalități de a vă adresa clienților.

Obținerea ratei de conversie pe care o doriți pentru afacerea voastră și dezvoltarea constantă implică adesea o colaborare cu o agenție digitală specializată în conceperea și implementarea unei strategii de marketing online. O astfel de strategie digitală include:

Cunoaștere a tipului de business

o bună cunoaștere a tipului de business și a celor mai potrivite mijloace de a-l promova online;

Realizarea unei stategii complexe

prin combinarea mai multor mijloace, originală, cu mesaje puternice și de impact;

Servicii de design

și creație dedicate, care să corespundă nevoilor și intereselor clienților vizați;

Servicii de creare de conținut

și copywriting profesioniste pentru a concepe texte, mesaje și materiale adecvate și potrivite canalelor și clienților targetați;

Serviciile de marketing online sunt esențiale indiferent de domeniul de activitate al business-ului dvs. Fiecare afacere este unică, motiv pentru care de fiecare dată strategia de promovare este diferită.

Întrucât la ora actuală experiența utilizatorilor este un factor de mare importanță în succesul oricărei campanii de marketing și promovare online, este recomandat să acordați o importanță egală și formelor de optimizarea a site-ului, fie că este vorba de SEO on-page sau SEO off-page. Toate acțiunile întreprinse pentru a îmbunătăți felul în care se prezintă siteul, aspectele UX și UI și toate materialele de promovare din exteriorul site-ului trebuie să aibă în vedere preferințele clienților actuali și potențiali vizați.

Datorită competitivității și creșterii exigențelor utilizatorilor actuali, conceperea de campanii de marketing online implică atât o bună cunoaștere a tehnicilor specifice, cât și identificarea celor mai bune tactici de atingere a obiectivelor vizate. Fie că este vorba de o marketing online pentru creșterea notorietății unui brand, fie pentru promovarea unui produs sau serviciu cunoscut sau inovator, fie de educarea publicului, de stângerea de fonduri etc. întreg demersul trebuie să fie bine gândit încă de la început și să fie alese și testate cele mai adecvate metode și canale.

Marketing digital si promovare online

În funcție de profilul afacerii dvs, de segmentul de piață în care activați, de publicul țintă pe care-l vizați, vom alege și vom optimiza strategia și mixul de marketing digital. Daca doriți să beneficiați de toate oportunitățile oferite de mediul online, promovarea pe mai multe canale simultan este cea mai bună variantă. Vom administra bugetele și vom acoperi toate canalele care pot aduce oportunități, lead-uri și conversii:

Pentru proiecte cu bugete limitate consultați și listele noastre predefinite cu oferte și prețuri servicii marketing și promovare online. Pentru o ofertă personalizată, folosiți butonul de mai jos pentru contact rapid și spuneți-ne cât mai multe despre proiectul dvs. Vă vom ajuta să îl dezvoltați și să îl promovați pentru a avea rezultatele dorite.