Agenție digitală creație, web design, servicii SEO și marketing online
Agenția digitală Web Activ

Campanii promovare Google Ads și Facebook Ads

Servicii Promovare Google Ads și Facebook Ads

Atunci când doriți să vă faceți cunoscută imediat afacerea, brandul, serviciile sau produsele, derularea de campanii publicitare pay per click (PPC) prin intermediul Google Ads și Facebook Ads este cea mai rapidă, accesibilă, simplă și sigură metodă de a obține rapid vizibilitatea, traficul și vânzările dorite. Veți plăti doar pentru click-urile pe anunțul dvs. și veți putea măsura și ajusta ușor rezultatele și bugetele alocate.

Campaniile de promovare PPC generează o expunere eficientă în spațiul publicitar selectat, un trafic mai mare, creșterea numărului de clienți sau lead-uri obtinute. Avantajele puse la dispoziție de cele mai utilizate platforme, respectiv Google, Youtube, Instagram, Facebook și LinkedIn cu posibilități și criterii avansate de targetare legate de localizare, vârstă, sex, ocupație, interese, tipul de device utilizat, comportamentul utilizatorilor etc., permit conceperea de strategii de promovare personalizate cu conversii foarte bune.
Pentru a obține rezultatele așteptate este nevoie de multă experiență în realizarea, implementarea și dimensionarea tuturor campaniilor derulate.

În funcție de nișă, de audiență, de canalul selectat, de intenția de promovare și de bugetul disponibil este nevoie de diverse strategii creative.

Campanii promovare Google Ads

Având în vedere că în lume și în România, Google este cel mai utilizat motor de căutare (folosit de zeci de milioane de utilizatori zilnic), derularea unei campanii de marketing și promovare prin Google Ads este în general cea mai indicată metodă pentru a obține trafic imediat și pentru a ajunge la cei mai mulți dintre utilizatorii interesați de produsele și serviciile promovate.

Platforma Google Ads este unul dintre programele cele mai utilizate pentru promovarea ofertei către publicul interesat de bunurile și serviciile unei companii. Platforma dă posibilitatea de a stabili încă de la început bugetul alocat, de a selecta modul în care să apară anunțul și de a dirija traficul și opțiunile de expunere în funcție de o serie de criterii legate de specificul audienței vizate. Cele mai importante aspecte ce trebuie avute în vedere și care influențează bugetul alocat sunt legate de domeniul de activitate și competiția pentru cuvintele (seturile de cuvinte) cheie alese pentru a vă promova, de modul relevant în care sunt concepute (conținut) anunturile si de paginile de destinație ale acestora (relevantă, performanță, interes, etc).

Prin promovare Google Ads puteți apela la mai multe tipuri de campanii, acestea putând fi:

Anunțuri de tip imagine

care se afișează pe rețeaua de display Google ce include câteva milioane de site-uri și aproape un milion de aplicații.

Anunțuri video

ce se afișează în rețeaua YouTube sau pe alte site-uri din rețeaua de display Google tuturor persoanelor interesate de acest tip de prezentare a produselor.

Setarea unui anunț implică cunoașterea platformei Google Ads și conceperea unei strategii pentru folosirea eficientă a bugetului alocat. În funcție de scopul urmărit și de performanțele obținute, campaniile se pot opri sau se pot ajusta în permanență. Veți plăti doar pentru vizitatorii care au dat click pe anunțuri. Important: performanțele oricărei campanii depind de bugetul alocat, de relevanța anunțurilor și de relevanța paginilor de destinație, calculate și exprimate printr-un scor de calitate.  Pentru rezultate bune, recomandăm respectarea regulilor de bune practici SEO și optimizarea landing page-urilor.
Unul dintre elementele importante care contribuie la succesul unei campanii Google Ads este instalarea și configurarea corectă a codurilor de tracking pe site (sau în magazinul virtual), coduri ce permit măsurarea precisă a rezultatelor și antrenarea algoritmilor AI pentru a obține rezultate cât mai bune.

Campanii promovare Facebook Ads

Ținând cont de faptul că Facebook este cea mai accesată rețea de socializare din lume și cea mai populară din România, cu un public foarte diversificat, decizia de a vă face cunoscute produsele și serviciile prin înregistrarea unui cont pe acest canal de social media și prin derularea de campanii prin intermediul platformei Facebook Ads este o modalitate foarte bună și adecvată de a ajunge la vizibilitatea dorită.

Facebook Ads oferă opțiuni avansate de organizare a campaniilor de promovare și de targetare a publicului vizat, fie că vorbim despre creșterea numărului de vânzări în magazinul virtual sau de generarea de lead-uri pentru servicii, evenimente, etc. În funcție de numărul de utilizatori disponibili pe piață pe care doriți să vă promovați, de regiune, vârstă, preocupări, interese, preferințe etc., puteți alege numărul de posesori de conturi cărora să le fie afișat anunțul dvs.

Având în vedere audiența mare disponibilă la nivel mondial și național, Facebook Ads este o metodă potrivită de a vă adresa clienților și partenerilor de afacere potențiali. Pentru a obține maximum de eficiență din utilizarea acestui canal de promovare, cele mai importante aspecte ce trebuie avute în vedere sunt:

setarea corespunzătoare a contului; implementarea sistemului de tracking pe site – pixel Facebook;

realizarea de postări și de materiale adecvate publicului disponibil;

ajustarea strategiei în funcție de scopuri și de rezultatele obținute;

monitorizarea permanentă a derulării campaniilor;

conceperea de landing pages optimizate pentru acest tip de promovare;

testarea reclamelor create pentru a fi promovate pe această cale;

derulare de campanii de remarketing;

De ce să apelați la Web Activ pentru conceperea și implementarea unei campanii de promovare Google Ads sau Facebook Ads?

Dacă nu aveți disponibilitatea și experiența necesară pentru a iniția și derula campanii de promovare online (în condițiile în care atât Google cât și Facebook pun la dispoziție platforme cu instrumente self-service), cea mai eficientă metodă este să apelați la o agenție de marketing PPC, așa cum este și Web Activ.

Iată care sunt principalele motive pentru care să alegeți serviciile noastre:

Noi la Web Activ îți stăm la dispoziție cu servicii complete de marketing digital, promovare și comunicare online. Pentru proiecte cu bugete limitate consultați și listele noastre cu oferte și prețuri servicii marketing și promovare online. Pentru o ofertă personalizată (dezvoltare sau promovare), folosește butonul de mai jos pentru contact rapid și spune-ne cât mai multe despre proiect. Te vom ajuta să îl dezvolți și să îl promovezi pentru a avea rezultatele dorite.