Chestionar realizare site, aplicație web

CHESTIONAR REALIZARE SITE, APLICAȚIE WEB – FIȘA DE LUCRU A CLIENTULUI

Primul pas pentru a deveni un client Web Activ de succes este să ne cunoaștem.
Pentru a înțelege cerințele proiectului dvs avem nevoie de cât mai multe informații referitoare la proiect (aspectele variate ale website-ului curent), compania și serviciile dvs, obiectivele finale ale proiectului cu scopul de a identifica modalitățile de a le atinge.
Din experiența stim că acest chestionar este o investiție de valoare, atat pentru noi cât și pentru dvs – acest document economisește foarte mult din timpul care s-ar risipi (emailuri, întâlniri, discuții telefonice) pentru a clarifica aspecte diverse ale proiectului.
Toate informatiile sunt confidențiale. Informatia nu va fi redistribuită catre terțe părti și va fi folosită doar pentru clarificarea aspectelor legate de proiectul în desfăsurare.
Vă rugăm să folosiți toate secțiunile aplicabile din acest document pentru a ne oferi informații detaliate despre proiectul dvs.

INFORMAȚII GENERALE

 1. Care este numele companiei, adresa și adresa URL a site-ului dvs. web?
 2. Descrieți compania dvs., dimensiunea, istoricul și poziția pe piață într-un singur paragraf scurt.
 3. Menționați pe scurt scopul proiectului dvs.
 4. Descrieți calendarul și considerațiile bugetare pentru proiectul dvs – Cât de curând va fi luată decizia de realizare și care sunt criteriile dvs de alegere? Există un termen limită de lansare? Ce fel de buget aveți (adică bugetul deja alocat, în curs, flexibil, necunoscut)?
 5. Cine va lucra la proiect în cadrul organizației dvs.? Cine va lua decizia finală?

DEZVOLTARE ȘI IMPLEMENTARE APLICAȚII WEB

 1. Care sunt obiectivele dvs. de afaceri principale pentru această aplicație web?
 2. Descrieți caracteristicile și funcționalitatea dorite pentru aplicația dvs. web.
 3. Ce software existent, baze de date, procese de afaceri, servicii terțe părți, etc., folosiți acum pentru a îndeplini aceste obiective?
 4. Descrieți (în principal) infrastructura dvs. tehnică (găzduire server, sisteme de operare, limbaje de programare, aplicații, personal tehnic etc.)

CREARE SITE, WEB DESIGN ȘI USABILITATE

 1. Care sunt principalele obiective de afaceri pe termen scurt și pe termen lung pentru site-ul dvs. web?
 2. Cum veți defini succesul acestui site web (creșterea vânzărilor, numărul de oportunități generate, mai puține apeluri de servicii pentru clienți etc.)?
 3. Care sunt nevoile și obiectivele vizitatorilor dvs.? Ce probleme îi ajută site-ul dvs. să rezolve?
 4. Care sunt acțiunile dorite (achiziționarea de produse / servicii, înscrierea la newsletter, achiziția de lead-uri și oportunități – apelurilor telefonice / formulare de contact / emailuri, compararea prețurilor, suport tehnic, etc.)
 5. Descrieți publicul dvs. țintă (proprietarii de afaceri, managerii, consumatorii, vârsta, educația, sex, ocupația, geolocalizare, etc.)
 6. Care este percepția și aspectul dorit al site-ului dvs. web (corporativ, informal, distractiv, de ultimă oră, clasic, modern, etc.)?
 7. Care sunt pentru dvs. diferențiatori competitivi și propunerea de vânzare unică (USP)? De ce vizitatorii ar face afaceri cu dvs în loc de concurență?
 8. Enumerați-vă principalii concurenți. Spuneți-ne ce fac aceștia bine sau mai puțin bine, vă place la site-urile lor web și strategiile de afaceri. Ce ați vrea să faceți mai bine?
 9. Ați dezvoltat structura conținutului site-ului web? Dacă nu, vei avea nevoie de ajutor de la Web Activ? Aproximativ câte pagini va avea site-ul, cât de des vor fi actualizate? Ce conținut inițial ne veți pune la dispoziție (text, grafica, imagini, catalog de produse / servicii – în format tabelar, etc.)? Aveți nevoie de ajutor la redactarea conținutului și achiziția de imagini licențiate?
 10. Descrieți strategiile de marketing și de generare a traficului pentru site-ul dvs. web (publicitate / PPC, SEO – optimizare pentru motoarele de căutare, email marketing, etc.). Care sunt cuvintele cheie principale pe care le vor folosi vizitatorii pentru a vă găsi site-ul?
 11. Care sunt caracteristicile interactive pe care site-ul dvs. web le va avea (forumuri, bloguri, live chat, abonament la newsletter, conturi protejate clienți, etc.)
 12. Dați câteva exemple comentate de mai multe site-uri web care vă plac.
 13. Aveti o platformă tehnică preferată pentru site (ca de exemplu WordPress, Joomla, Typo 3, OpenCart, PrestaShop)? Care sunt specificațiile tehnice pe care trebuie să le indeplineasca platformă tehnică (software și hardware); există limitări sau cerințe pentru o platforma deja existentă (si care sunt acestea)?
 14. Note adiționale și observații

Folosiți oricât spațiu este necesar.

Meniu