Agenție digitală creație, web design, servicii SEO și marketing online
Agenția digitală Web Activ

Optimizare site servicii SEO

Optimizare site si servicii SEO

Procesul de optimizare site pentru motoarele de căutare sau pe scurt SEO este complex și extrem de important în contextul creșterii numărului de site-uri în rețeaua globală Internet. Obiectivul său constă în indexarea cât mai bună a unui site de către motoarele de căutare și plasarea paginilor sale în partea superioară în paginile de liste cu rezultatele de căutare afișate utilizatorilor (urmărind ajungerea pe prima pagină, chiar printre primele poziții) după căutări ale anumitor (seturi de) cuvinte cheie.

Azi, Google este cel mai popular motor de căutare, fiind folosit de peste 95 % dintre utilizatorii la nivel mondial; restul procentelor se împart între alte motoare de căutare generaliste precum Bing, Yahoo, Baidoo, Yandex sau specializate (mai multe detalii pe Wikipedia).

Un site bine optimizat va avea un trafic semnificativ generat din motoarele de căutare (Google) care va determina un angajament mai bun și interacțiuni mai multe din partea vizitatorilor (număr vizite și vizitatori, vizualizare pagini, înscrieri la newslettere, cereri de oferte, comenzi sau solicitări de informații). Un avantaj major al procesului de optimizare SEO bine executat este că livrează rezultate bune și consistente pe termen mediu și lung fără a avea costuri mari recurente (pe lângă cele de întreținere curentă). Dacă însă aveți un proiect (nou) și doriți rezultate imediate (trafic) vă recomandăm să alegeți o campanie de promovare online PPC.

Observație importantă: optimizarea pentru motoarele de căutare influiențează numai rezultatele căutării organice (sau naturale) şi nu rezultatele plătite sau „sponsorizate” via servicii Ads (Google, Bing, Facebook, etc).

Ce servicii SEO primiți pentru un website optimizat de Web Activ?

Urmărim, după caz, un cod software simplu și îl optimizăm pentru o încarcare rapidă și fără erori a paginilor web (pentru desktop și prioritar pentru dispozitive mobile), cât mai ușor de interpretat de motoarele de căutare;

Asigurăm o proporție optimă între conținutul text și imagini, cu eventuala grupare articolelor după etichete (tag-uri) și evidențierea corectă a titlurilor;

Gândim recomandări (și ne implicăm) pentru producerea unui conținut original, de calitate, relevant , precum și prezentarea sa în site;

Verificăm ca atributele meta să fie completate cel puțin după relevanța paginilor; urmărim optimizarea imaginilor și completarea atributelor (alt);

Recomandăm publicarea de conținut relevant (cu potențial de a fi partajat de către cititori) periodic, în rețelele de socializare, bloguri, forumuri sau publicații online de specialitate; conținutul este orientat spre conversii.

Propunem construirea unei rețele de legături - linkuri - relevante și de încredere, fie prin parteneriate cu alte site-uri, colaborări sau crearea de conținut care să merite partajarea și menționarea.

Un proiect standard de optimizare derulat de noi cuprinde 4 etape de servicii SEO: în prima etapă facem un audit SEO în care analizăm situația curentă și propunem măsuri, evaluăm bugete de implementare și trecem la executarea lor; abordarea, etapele unui proces de optimizare, prețurile și oferta noastră SEO standard sunt următoarele:

1. audit SEO situație curentă (client și principalii concurenți) – raport și recomandări (strategie, cuvinte cheie, competiție, recomandări acțiuni și modificări onpage / offpage) – cost de la 590 euro + tva
2. implementare recomandări onpage – buget orientativ* – de la 950 euro + tva
3. implementare recomandări offpage – buget orientativ* – de la 950 euro + tva
4. monitorizare rezultate, raportare periodică, măsuri corective, mici ajustări – de la 350 euro + tva / lună pentru o durata de minim 9 – 12 luni.

Dacă sunteți în căutarea unui furnizor de servicii SEO pentru site-ul dvs, solicitați-ne o ofertă de optimizare SEO.

Audit SEO pentru website