Trendurile și tendințele în web design sunt foarte variate și mereu în schimbare. Sunt elemente care se mențin ani buni și aspecte, care își pierd rapid din atractivitate. Însă, ceea ce contează în web design, dincolo de modă și de o serie de caracteristici generale, rămân creativitatea și originalitatea. Fără a omite niciodată specificul afaceri, performanțele tehnice și cea mai bună experiență oferită utilizatorilor.
Pentru a face o prezentare, chiar dacă nu știm cu exactitate care vor fi direcțiile în 2021, putem trage câteva concluzii din proiectele noi apărute pe parcursul 2020, în care digitalizarea și-a făcut tot mai mult loc în viața și afacerile noastre.
Astfel, pentru a ști pe ce să punem accentul și care sunt elementele pe care sa le avem în vedere în designul site-urilor în 2021, haideți să vedem mai jos care sunt cele mai importante tendințe.
1. Integrare efecte și animații parallax
Iluzia optică generata de trecerea pentru un obiect aflat în apropiere, care se mișca mult mai repede decât fundalul, lăsa o impresie teatrala, suprarealistă și placută utilizatorului. Ea asigură o micro interacțiune cu un site modern, cu design special, cu o abordare în care experiența oferită vizitatorului este tratată corespunzător.
O astfel de temă de webdesign este potrivită pentru multe domenii care mizează pe efecte vizuale remarcabile, interacțiune, o imagine bine lucrată și un site cu o personalitate puternică.
Exemplu: https://www.epicurrence.com/
2. Ilustrații desenate
Pentru a fi cât mai sugestive și originale, paginile au nevoie de imagini și pictograme care să reprezinte cât mai bine serviciile vizate și să determine la acțiune. Realizarea unei teme grafice care integrează acest tip de desene și chiar animații este o tendință tot mai utilizată în ultimul timp, care câștigă din ce în ce mai multă popularitate.
Personajele și gesturile pot fi completate cu crearea de filmulețe, care să susțină și mai bine ideea afacerii și să întregească practic mesajul de prezentare și promovare.
Exemplu: https://www.getmiles.com/
3. Compoziții de artă abstractă
Atunci când vine vorba despre creație și web design, o alta alegere de temă sau landing page preferată și de mare impact poate fi o compoziție abstractă. Aici libertatea de acțiune este maximă, fiind permisă orice reprezentare și îmbinare de elemente geometrice, plante și animale, combinații cromatice variate, nuanțe complementare sau contrastante.
Exemple: https://www.spinxdigital.com/blog/wp-content/uploads/2020/10/28-best-website-design-2020.png
4. Grafică web cu teme întunecate
Pentru a putea pune în valoare meniul, anumite servicii sau produse, alegerea unei teme cu fundal întunecat este o opțiune elegantă, din ce în ce mai solicitată și apreciată. O astfel de abordare va scoate în evidentă exact elementele care interesează și poate fi orientată pentru a da o notă atât modernă, futuristă, cât și clasică sau retro.
Exemplu: https://www.creative-copywriter.net/
5. Fundal în nuanțe estompate sau în degradeu
Dacă vreți să aveți un site curat, simplu, minimalist, dar în același timp să alungați monotonia din pagină și să-i dați un aer mai special, puteți opta pentru o pagină sau o temă care apelează la un fundal colorat, uni, cu pete sau în degradeu. Fie ca este vorba despre nuanțe și intensități ale aceleiași culori, fie de o imbinare de culori, efectul va fi cu siguranță unul care nu va trece neobservat.
Exemplu:https://www.freepik.com/premium-vector/gradient-holographic-text-style-effect-premium_8029573.htm
6. Webdesign în alb și negru
Un efect din ce în ce mai apreciat în web design este acela de a realiza pagini în alb și negru care prind culoare doar atunci când este trecut cursorul peste imagine sau poză. Cu aspect de ziar clasic sau de gazetă de perete, această formă de web design reprezintă o temă creativă, care îmbină cu succes și multă imaginație un design simplu și elegant, retro și modern în același timp.
Exemplu: https://www.uxdatabase.io/
7. Grile geometrice
Atunci când preferați un stil simplu, minimalist, în care imaginile produselor și caracteristicile vizate să fie cât mai evidente, se poate opta pentru varianta de design grile geometrice. Liniile drepte și ferme, simetrice sau decalate vor delimita mult mai bine câmpul vizual și vor orienta atenția utilizatorilor acolo unde se dorește.
Exemplu: https://skinlabs-sticky.webflow.io/
8. Design web in stilul retro
Design-ul specific reclamelor vechi, care integrează elemente și fonturi retro este din ce în ce mai folosit. Acest stil reprezintă o modalitate specială și creativă de a îmbina elemente de vechi și nou și de a le da viață în forme moderne de prezentare. Prin această alegere, aplicabilă multor domenii de activitate tradiționale, veți putea comunica eficient cu impact vizual.
Exemplu: https://walkingwallofwords.com/
9. Site-uri multimedia
Formula cea mai avansată de web design este una care va integra cu siguranță cele mai noi tendințe și toate elementele media considerate utile publicului vizat. Un astfel de site poate include imagini 3D, efecte parallax, un fundal sonor care sa nu fie redat automat și filmulețe reprezentative pentru afacere sau produsele vândute.
Exemplu: https://www.goliath-entertainment.com/
10. Îmbinări grafice de imagini, text și desene
O altă variantă de design foarte atractiv de site este aceea în care sunt realizate pagini pe care se regăsesc prelucrate și combinate cu mult talent imagini, desene, colaje și diverse forme de scriere. Această îmbinare este cea mai clară dovada a originalității și talentului echipei de design.
Exemplu: https://www.jenndalyn.com/
Concluzie
În realizarea tuturor site-urilor de creație un rol esențial va fi jucat de o echipă de design talentată, cu viziune modernă și dornică să pună în aplicație cât mai multe dintre posibilitățile grafice oferite de programele și tehnologia digitală disponibile acum.
Acest domeniu a evoluat foarte mult în ultimii ani, permițând livrarea unor proiecte cu calități și efecte mult îmbunătățite, într-un timp mult mai scurt. Execuția unui site personalizat și original vă va conduce într-o zonă specială, cu rezultate remarcabile și spectaculoase, greu de anticipat de la început.
Dacă vreți să aveți un site la standardele lui 2021, nu pierdeți niciodată din vedere tendințele și gândiți-vă cum să integrați elegant în prezentarea online elemente 3D, bold fonts, desene retro sau futuristice, forme organice, moduri întunecate, detalii abstracte și, de ce nu, chiar și o interfață vocală pentru utilizatori.
Până la urmă, utilizatorii umani sunt scopul final al oricărei prezențe online. Și orice experiență și afacere online trebuie să-i aibă pe ei vedere, să-i încânte și să vină cât mai bine în întâmpinarea nevoilor, intențiilor și preferințelor lor.
Noi la Web Activ vă stăm la dispoziție cu servicii complete de creare site și web design. Dacă începeți un proiect de website, folosiți butonul de mai jos pentru contact rapid și spuneți-ne cât mai multe despre el. Vă vom ajuta sa îl dezvoltați și să îl promovați pentru a avea rezultatele dorite.